Terug in Sao paulo - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Nadieh & Tessa - WaarBenJij.nu Terug in Sao paulo - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Nadieh & Tessa - WaarBenJij.nu

Terug in Sao paulo

Door: TessaNadieh

Blijf op de hoogte en volg Nadieh & Tessa

03 Augustus 2010 | Brazilië, São Paulo

oi amigo's!

We zijn weer terug in Sao Paulo voor de laatste 2 dagen :(
We zouden eigelijk pas morgen terug komen maar omdat we nog zo veel moeten doen dachten we dat het beter was om eerder terug te komen.

Gisteren zijn we om 12 uur vertrokken vanuit niteroi naar rio, eerst moesten we even naar het werk van Carolina. Daarna zijn we lopend door een rijke buurt richting een treinstation gelopen. De treintjes zijn heel klein met ongeveer 10 rijen van 4 mensen. De rest die mee wil moet aan de zijkant aan ijzeren buizen gaan hangen. We gaan door een heel arme buurt de heuvels in. Onderweg springen overal mensen bij ons in de trein. De rit koste 0.60 reais, dus 25 eurocent. Toen we boven waren zijn we lopend terug gekomen. Onderweg waren er wat souvenir winkeltjes waar we even zijn gaan kijken. De weg terug was best een beetje akelig omdat het een arme buurt was, totaal niet wat we gewend zijn in sao paulo hahah.

Onderaan de heuvel liepen we een klein steegje door en daar waren de beroemde trappen!!! Het is echt een gigantische trap, in de video van Snoop Dogg en Pharrell zie je maar een klein stukje. Het is helemaal met de hand gemaakt door 1 man!

Overal waar je kijkt zie je tegeltjes uit allerlei verschillende landen. Zelfs uit nederland! Echt geweldig om te zien. (Zie foto's)

Na hier een tijdje rond gehangen te hebben gaan we wat eten, we gaan naar een eettent waar het eten 15 reais kost! 7.00 euro. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten maar als het eten eenmaal komt sta ik versteld van de hoeveelheid. Ik denk dat ieder gerecht voor 2 personen was. De ober schept je al het eten voor je neus op, je hoeft helemaal niets zelf te doen! We krijgen het allemaal inderdaad maar voor de helft op.

Nu gaan we naar het beroemdste strand van Brazilie: COPACABANA..
Het ziet er echt geweldig uit! Het strand is zoo lang en breed dat je echt even moet lopen wil je met je voeten in de zee staan. We zijn in een melige bui dus maken er veel actiefoto's. We springen en maken moves tot we niet meer kunnen. Binnen een half uur is het pikkedonker. We eten een ijsje bij een mac donalds tent en lopen nog even over de boulevard.

Op een gegeven moment lopen nadieh en ik een beetje vooruit en worden we terug geroepen door helena en carolina, we hebben niet direct door wat er aan de hand is dus we gaan maar snel naar ze toe. Ze lopen snel de andere kant op en willen de super drukke straat oversteken. Ik snap pas wat er aan de hand is als ik in de gaten krijg dat we worden achtervolgt door een groep jongens. Ik hoor ze achter me roepen: Stop, give me youre money! Ik ren snel achter ze aan de straat over en zie dat de jongens blijven staan. Gelukkig!

Als we bij de auto zijn leggen ze uit wat er aan de hand was. De jongens kwamen van achter ons en dachten dat nadieh en ik alleen waren omdat we een stukje voor helena uit liepen. Ze dachten dus waarschijnlijk dat we een makkelijke prooi waren. Omdat helena ons terug riep hadden ze niet de kans om ons in te sluiten, want daar waren ze mee bezig.
Toen we dit hoorden werden we pas een beetje bang, gelukkig is het allemaal goed afgelopen!

Van de schrik bij gekomen gaan we naar een samba feestje op straat. We komen aan en er staat een tent met een tafel waar ongeveer 8 mensen aan zitten. Ze bespelen allemaal een ander instrument. Het is geweldig om te horen hoe vrolijk en enthousiast ze dit spelen. Iedereen zingt en danst me. Dit is nou echt een braziliaans gevoel denk ik. Wij hebben dit totaal niet helaas. We blijven hier een aantal uurtjes rondhangen en gaan dan naar een plekje waar we nog even iets gaan eten.

Het uitzicht is hier echt geweldig! Vanuit Niteroi, waar de tante woont, is er alleen een 13 km lange brug over de zee die dit plaatje splits met rio de janeiro. We kijken vanuit dit eetplekje over een groot stuk van rio. We zien de sugar loaf, the corcovado, allen hotels en de stranden. We genieten van het uitzicht en van onze cheeseburger. Om 00.00h gaan we naar huis want we moeten vroeg vertrekken om op tijd weer in Sao paulo te zijn. Het is namelijk 5 uur rijden.

Over vandaag zal nadieh morgen weer schrijven,

Liefs Tessa

• 04 Augustus 2010 - 09:52

Fonnie En Peter Cuijpers:

Hallo Meiden.

Nou het ziet er goed uit.Wij hebben die trap gemist jammer!!! Jullie hebben dus toch ook nog een beetje de criminele kant van Rio gezien. Maar goed dat Helena erbij was, die heeeft dat gelukkig snel in de gaten.

Wel jammer dat het er nu al bijna op zit, gaat altijd veel te vlug zo'n mooie vakantie's. Maar jullie hebben dan wel ook een uitzonderlijke mooie vakantie gehad.

Doe heel veel groeten, knuffels, en kussen aan de familie. En bedank ze namens ons voor de super verzorging van onze dochters.

Mam.

• 04 Augustus 2010 - 12:03

Maarten:

Lieve Tessa en Nadieh,

Jullie hebben een Braziliaans engeltje(Helena) op je schouders zitten. Goed; dat het goed afliep.
    Jullie reisverslag zorgt ervoor dat ik eens ben gaan googelen naar Brazilië en Sao Paulo. Prachtig land en prachtige stad! Zo maakt jullie reis mij enthousiast. Geniet nog even en kom dan thuis uitslapen. Greetz Mrtn

• 23 Augustus 2010 - 14:53

Sandra:

Wel eng om te lezen met die jongens.. Gelukkig was Helena erbij.
    Wel geweldige foto's met die trap. Voor ons helemaal niet zo voor te stellen denk ik.

Groetjes daar! xx