Even terug in de tijd, Beachhouse Helena Dag 14 - Reisverslag uit São Sebastião, Brazilië van Nadieh & Tessa - WaarBenJij.nu Even terug in de tijd, Beachhouse Helena Dag 14 - Reisverslag uit São Sebastião, Brazilië van Nadieh & Tessa - WaarBenJij.nu

Even terug in de tijd, Beachhouse Helena Dag 14

Door: TessaNadieh

Blijf op de hoogte en volg Nadieh & Tessa

02 Augustus 2010 | Brazilië, São Sebastião

Bon dia!!

Even terug in de tijd, toen we het te druk hadden met genieten van het beachhouse (Nadieh).

Dag 14 zijn we rond 4 uur vertrokken naar het beachhouse. Helena en Fernando moesten eerst nog hun visa regelen op het gemeentehuis. Tess en ik hebben deze tijd heerlijk niks gedaan en rustig al onze spullen ingepakt(als we terug komen van Rio hebben we nog maar 1 dag).
Rond een uur of 2 komt Rosie naar ons toe, met handgebaren lokt ze ons naar de keuken. Er staat een heerlijke lunch voor ons 2 klaar!! Wat een leven hier, zelfs buiten het uitgaan zijn we v.i.p. Tess wilt aangeven dat het er heerlijk uitziet en zwaait met haar hand naast haar hoofd (het nederlandse teken van heerlijk). Alleen betekend dit in Brazilie dat je klappen krijgt, Fernando heeft me dit eens gezegd toen ik het teken in gebruik nam. Ik kwam dus ook niet meer bij van het lachen waardoor het even duurde voordat ik het tessa kon uitleggen, na het verteld te hebben is ze naar Rosie gelopen en heeft ze haar duim maar op gestoken. Dit is gelukkig wel hetzefde.
Na de heerlijke luch zijn we verder gegaan maar relaxen totdat de 2 Denardi´s thuis kwamen.

Op weg naar het beachhouse hebben we weer veel gezien, de omgeving is overal anders en het is eigenlijk ook wel genieten om naast Helena in de auto te zitten. Ze rijdt zo goed dat het gewoon een genot is om naar te kijken. Op weg naar het beachhouse zijn enorm veel bochten waar motorrijders van zullen smullen( ja jongens, een behoorlijk lange tijd alleen maar licht scherpe bochten in een prachtige natuur).
De vrachtwagenchauffeurs doen hier werkelijk waar ze zin in hebben, zo nemen ze de hele bocht in beslag. Wat niet nodig is aangezien er een soort vluchtstrook is waar ze gebruik van kunnen en mogen maken. Het heeft namelijk niet het doel van de vluchtstrook. Helena propt zich er gewoon tussen zodat de vrachtwagen wel aan de kant gaat. Als iemand informatie wilt over de banden van vrachtwagen van dichtbij moet je bij mij zijn, heb ze vaak nogal dichtbij gezien.

Eenmaal aangekomen in het beachhouse krijgen we een rondleiding, wat een huis! Heel modern, het is een soort uitgerekte witte kubus met heel veel ramen. Er zitten in totaal 5 slaapkamers in met allemaal een eigen badkamer met zelfs 2 wc´s naast de douche en wastafel. Wat een enorme luxe voor dit gezin van 4 personen. Boven op het dak is het zwembad en een groot dakterras. Ik vraag Helena of Rosie mee hier naartoe komt in de zomer(ze zullen toch niet in de vakantie zelf het huishouden gaan doen).Maar Rosie komt niet want ze hebben een andere hulp voor het beachhouse.
En ja hoor, de volgende morgen kom ik naar beneden en staat het ontbijt al klaar.
Samen met de moeder gaan we naar het strand genieten van Brazilie, wat een uitzicht hier! De moeder gaat even terug naar het huisje en komt terug met 2 halve liters passion fruit caipirinha´s voor Tess en mij. Ze heeft ook vlees en vis gebakken zodat we geen honger krijgen(pa, het doet me denken aan jou in Kroatie, vonden we zo leuk altijd!).

´s avonds gaan we met de ouders het dorpje in op het eiland, dit moet via een boot. Daar aangekomen gaan we op zoek naar bikini´s en slagen allebei(gelukkig met europees broekje anders was het niet te dragen in Nederland), eten een hamburgen drinken wat bier en gaan weer terug.

Dit was het weer voor dag 14, ga nu weer even verder aan de drukke dag 15.

Liefs Tess & Nadieh

• 04 Augustus 2010 - 11:43

Maarten:

Hier is het armoe troef met de huishoudelijke hulp. Dory moet het huis in Oirsbeek schoonhouden, eten koken, boodschappen doen, tuin bijhouden, auto en motor poetsen, enz. Braziliaanse hulp heeft tenminste nog rust als de familie afwezig is. Geen Rosie die maar één huis hoeft te doen. Ik moet alles aansturen en controleren. Dat is al lastig genoeg!